SKÖNHET KOMMER INIFRÅN – Möt Simone Westergaard

Simone Westergaard är en av eldsjälarna bakom Hudvårdssnack, Sveriges största Facebookgrupp för hudvård. Hon drivs av att följa sin passion och låta sin kreativitet flöda, och för att hinna med allt laddar hon upp med näringsrik mat och smarta kosttillskott, bland annat från BYO LIFESTYLE!

Hej Simone, hur mår du i dag?

Hej och tack, jag mår bra! Sitter här på morgonkvisten och njuter av en kopp ingefärste, svarar på mejl och gosar med min hund. Snart ska vi ut på en promenad för att få frisk luft och busa, det blir alltid en del skratt av hennes stora energiska personlighet.

Berätta om Hudvårdssnack, vem är ni och hur började allt?

Vi är fem kvinnor som brinner för hudvård, för ärliga recensioner och diskussioner med alla medlemmar i vårt fina community som är Sveriges största Facebookgrupp för hudvård. Vi startade vårt Instagramkonto för ungefär 1,5 år sedan och det har gått i raketfart med engagemang, informativa inlägg, uppskattade samarbeten utan krav och tävlingar där vi kan skämma bort våra medlemmar. Som sagt, vi är ett fint community där våra medlemmar är det viktigaste!

Allting startade för 3-4 år sedan när Amina startade gruppen på Facebook och strax därefter blev Celina en del av det administrativa. Vi hittade varandra genom vårt intresse för hudvård och vetenskapen bakom. En produkt ska helt enkelt göra det den påstår sig göra. Vi bedömer alla produkter lika oavsett prislappen. En produkt för 100 kronor kan vara lika bra som en produkt för 1 000 kronor eller till och med bättre! Innehållet i produkten är det viktiga.

Simone Vid Byrå
Simone Westergaard som driver gruppen Hudvårdssnack tillsammans med Amina, Celina, Davida och Sofie.

Du kan allt om yttre skönhet, hur skulle du definiera uttrycket skönhet?

Oj, jag kan absolut inte allt även om det är en stor passion och jag är påläst. Det är det som gör Hudvårdssnack speciellt: vi är fem kvinnor som kompletterar varandra bra och tillsammans har vi en stor kunskapsbank som vi ständigt vill öka på.
Definiera skönhet… För mig är skönhet att känna ett välmående, en bra känsla. Du vet när du är riktigt törstig och dricker ett glas svalt vatten som landar i magen och ger ett tillfredsställande känsla, eller känslan av ett djupt andetag när man andas in den krispiga höstluften som fyller hela lungorna. Det kommer märkas om du fyller dina dagar med saker som skapar en bra känsla och gör dig glad. Det kan vara hudvårdsrutiner som ger en härlig stund, och vem älskar inte känslan av ett nytvättat ansikte eller efter en ansiktsmask? För mig kan det även vara att slänga på mascara, lite rouge och ett rött läppstift och gärna lite fransk musik och drömma bort mig till Paris. Skönhet känns som ett svårt ord då jag inte tycker utseendet säger något om skönhet. För mig är det ett leende som värmer och en utstrålning hos en person som gör något hen tycker är kul.

Hur tänker ni själva, visst är det svårt?

Hur skulle du beskriva din livsstil och vad gör du för att skapa ett optimalt välmående?

För några år sedan var min livsstil väldigt hektisk. Extremt mycket träning, maximalt med jobb, upprätthållande av relationer och att göra alla nöjda. Men inte så mycket mig själv vilket så klart gjorde att allt gick i kras och till slut blev det stopp. I dag skulle jag beskriva min livsstil som att jag gör det jag känner för, det jag tycker är kul. Ibland är jag på resande fot och utnyttjar varje sekund och ibland är det lugna mornar med yoga eller min andra passion långa lugna promenader med hunden i naturen. Tar ett steg tillbaka och njuter av mitt eget sällskap.

Det som skapar ett välmående för mig är att låta mig gräva mig ner i mina passioner, följa mina drömmar och låta min kreativitet flöda. I mina vardagliga rutiner handlar det mycket om skönhetsmat som jag tycker är kul, jag är besatt av kosttillskott haha… Jag mår bra när jag känner att jag får i mig bra näring, antioxidanter och mina vitaminer & mineraler. Musik ger också välmående, jag lyssnar på alldeles för hög musik och dansar loss. Ibland till och med på morgonen, varför inte?

Hur kom du i kontakt med BYO LIFESTYLE för första gången?

Jag hade väl sett namnet på nätet, men kom själv i kontakt med er genom Maria Ahlgren som är känd för sin kunskap och passion för beautyfood. Ett par gånger om året har hon en Book & Beauty Box som man kan försöka haffa och jag hade turen att få en. I den fanns era produkter som jag då testade för första gången.

Simone Westergård

Hur har BYO LIFESTYLEs produkter hjälpt dig?

Jag har i flera år tagit kosttillskott av vitaminer och mineraler, men framför allt sökt och ätit mycket antiinflammatorisk mat och antioxidanter. Oftast genom olika pulver som jag har köpt och blandat, framför allt ingefära, gurkmeja och blåbär har jag ätit stora mängder av. Tillskotten gör framför allt skillnad för min energi och skärpa och jag får även mindre inflammationer i kroppen. Jag lider av autoimmuna sjukdomar som bland annat påverkar min hud, och peppar peppar har det blivit bättre när min kropp blivit mer balanserad och inflammationerna i kroppen minskat. Det är där BYO LIFESTYLE har hjälpt mig genom era färdiga portionsförpackningar med kosttillskott. Gillar LIVELY LIVING med ingefära och gurkmeja som är guld värd för mig. Ska man blanda allt själv är det lätt att det inte blir gjort.

Hur ser ditt dagliga näringsintag ut?

Mina vitaminer tar jag varje dag, framför allt C-vitamin som är vattenlöslig och inte lagras i kroppen och som jag märker om jag inte får i mig. Sen fördelar jag ut olika grönsaker, proteiner, kolhydratkällor, viktiga fetter och så vidare under veckan. Det går ju inte att få i sig allt man behöver på en dag! Ofta så får jag ett sug på det kroppen behöver, spännande nog. Men inga dieter här!

Om du bara fick välja en av våra produkter, vilken kan du inte leva utan?

Fick jag bara välja en så är det nog TEAM WORK som också var den första produkten jag köpte.

Varför är den så bra?

Den är smidig och portionsförpackad vilket gör det enkelt i vardagen och när jag åker iväg, samtidigt som den innehåller det jag önskar inklusive vegansk omega 3.

Kan du ge tre korta råd för att må bra både psykiskt och fysiskt?

  1. Testa dig fram och hitta din passion, det gör inget att testa många saker innan du hittar rätt, för när du väl gör det kommer glädjen i vardagen och energin som du tidigare kämpat för att upprätthålla.
  2. Ta hand om dig själv med näringsrik mat i första hand, och sen äter du vad f*n du vill.
  3. Våga dela din glädje med andra. Tänk var det kan leda, vad du kan lära dig och vilka nya möjligheter det kan skapa!

Dina tre skönhetsfavoriter?

Verso Night Cream, oljerengöring exempelvis Nuxe Rose oil cleanser, solskydd faktor 50 och då rekommenderar jag Ultrasun Face Antipigmentation spf 50+ eller Evy face spf 50.

Sist men inte minst, har du några spännande nya mål i din resa emot en välmående livsstil?

Jag har en dröm att få utnyttja min kreativitet i ett yrke som tillåter mig att testa mina gränser och förverkliga mina drömmar. En dröm är att bli skönhetsredaktör och jobba med handel och marknadsföring, vilket jag just nu studerar för att lära mig mer om.

Något du vill tillägga eller tipsa om?

Följ dina drömmar! Och så hoppas jag att jag inspirerat om än bara pyttelite till att du ska känna efter vad som gör dig glad, lycklig och därmed välmående. Vill du inspirera och bolla idéer med mig? Hör av dig!

Tack Simone, underbart att få en stund med dig!

 

@hudvårdssnack @simonewestergaard

Jag vill inspirera andra att följa sin passion - Simone Westergaard, Hudvårdsexpert och influencer

Dela denna sida

Mer att upptäcka!

Lively Living Gurkmeja Pulver
Nyheter

GURKMEJA – DET GULA GULDET OCH DESS FÖRDELAR

Gurkmejan, superkryddan, livets krydda, superörten, golden goddess, ett gyllene vapen mot inflammation – kärt barn har många namn.
Varför är gurkmejan så fantastisk och varför har den använts under tusentals år?

BYO lifestyle Logo

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Du godkänner användningen av cookies genom att trycka OK och surfa vidare på webbplatsen. Vill du läsa mer kan du göra det här.